صباح الخير
اهلا بيكم حبايبى ملكاتى واميراتى
اية اخباركم وحشتونى
جبتلكم فكرة هايلة اكيد حتعجبكم
كلنا عندنا اولاد ودخلين عالامتحانات ومحتاجين للفيتامينات وكمان حاجه تهدىء
اعصابهم واعصابنا
واعلى نسبة حنلاقيها بالسمك فنويت اعمل طول الاسبوع سمك بجميع انواعة
ماتخفوش مش حيزهقو من لذة الاكل وريحتة اللى تهوس
وياريت اللى عندها جديد تضيفة لينا لانة حيسعدنا كلنا
اية رايكم نطلع عالبحر نشوف اخبار مواسم السمك وبعدين نروح سوى الحلقة
اوعو تنسو فواكة البحر عشان الشوربة
وكمان البيتزا
ريحت البحر تجننننننننننننننننننننننننننن
ياله معايا على حلقة السمك
باسلام عالمششششششششششششششوى
والمقلى كمان
وكمان الجمبرى
وياعينى عالكابوريا
اية رايكم نبتدى بالشوربة
اة شوربة السى فود
المقادير
ربع كيلو من كلا من( قواقع البحر-جمبري-حبار-سمك )
تقطع لقطع صغيرة اما القواقع قتنقع في الماء البارد ساعة ثم تغسل جيداً
نأخذ بصلة مشرحة مع 3م ك خل وتوضع في قدر وتوضع عليها القواقع على النار وتهز جيدا بين فترة واخرى حتى تتفتح تستغرق هذه العملية خمس دقائق واي حبة لم تفتح معك ارميها
ربع كيلو رؤؤس سمك لعمل المرقة(نغسل الرؤؤس جيدا ثم توضع في قدر مع عرق كرفس و2 حبة جزر وعرقين بقدونس وحبات فلفل اسود وورقة غار وتترك حتى تغلي لمدة ربع ساعة ثم تضفى وتستخدم للشوربة
2فص ثوم وشريحة زنجبيل مقطعة شرائح رفيعة - عصير 2ليمون - ملح وفلفل اسود
الطريقة :
بالاول نضع زيت في قدر وعندما يحمى نضع فيه البحريات ونشوحها قليلا ثم ترفع من القدر
في نفس القدر نضع زيت ونشوح الثوم والزنجبيل ثم تعاد البحريات وتقلب جيدا ثم يصب المرق وتوضع حبات القواقع وتترك لغلي لمدة ربع ساعة ثم تتبل بالملح والفلفل ويضاف لها عصير الليمون وتقدم
(لزيزة جدا)
وكمان طريقة ثانية لشوربة المحار
شوربة المحار
صحتين وعافية
المقادير :
- نصف كيلوجرام من المحار .
- كوب من الماء .
- كوب و ربع من مرق السمك .
- 2 كوب من الحليب .
- نصف كوب من الكريمة .
- 500 جرام من البطاطس .
- 1 حبة بصل .
- ملعقة طعام من الزيت النباتي .
- ملح .
- فلفل أسود .
الطريقة :
- يسلق المحار في الماء إلى أن تنفتح الصدفات ثم يصفى قي إناء و يفرم لحم المحار و يحتفظ بالمرق .
- يحمر البصل في الزيت ثم تضاف البطاطس و يحرك المزيج .
- يضاف الماء و مرق المحار و مرق السمك و الحليب و يترك على نار هادئة إلى أن تطرى البطاطس .
- تضاف الكريمة و لحم المحار و الملح و الفلفل الأسود و يسخن المزيج ثم يقدم
يارب تعجبكم واكون بدات بحاجة خفيفة
[img][/img]منقوووووووووووووووووووووووووووووووولة
اهلا بيكم حبايبى ملكاتى واميراتى
اية اخباركم وحشتونى
جبتلكم فكرة هايلة اكيد حتعجبكم
كلنا عندنا اولاد ودخلين عالامتحانات ومحتاجين للفيتامينات وكمان حاجه تهدىء
اعصابهم واعصابنا
واعلى نسبة حنلاقيها بالسمك فنويت اعمل طول الاسبوع سمك بجميع انواعة
ماتخفوش مش حيزهقو من لذة الاكل وريحتة اللى تهوس
وياريت اللى عندها جديد تضيفة لينا لانة حيسعدنا كلنا
اية رايكم نطلع عالبحر نشوف اخبار مواسم السمك وبعدين نروح سوى الحلقة
اوعو تنسو فواكة البحر عشان الشوربة
وكمان البيتزا
ريحت البحر تجننننننننننننننننننننننننننن
ياله معايا على حلقة السمك
باسلام عالمششششششششششششششوى
والمقلى كمان
وكمان الجمبرى
وياعينى عالكابوريا
اية رايكم نبتدى بالشوربة
اة شوربة السى فود
المقادير
ربع كيلو من كلا من( قواقع البحر-جمبري-حبار-سمك )
تقطع لقطع صغيرة اما القواقع قتنقع في الماء البارد ساعة ثم تغسل جيداً
نأخذ بصلة مشرحة مع 3م ك خل وتوضع في قدر وتوضع عليها القواقع على النار وتهز جيدا بين فترة واخرى حتى تتفتح تستغرق هذه العملية خمس دقائق واي حبة لم تفتح معك ارميها
ربع كيلو رؤؤس سمك لعمل المرقة(نغسل الرؤؤس جيدا ثم توضع في قدر مع عرق كرفس و2 حبة جزر وعرقين بقدونس وحبات فلفل اسود وورقة غار وتترك حتى تغلي لمدة ربع ساعة ثم تضفى وتستخدم للشوربة
2فص ثوم وشريحة زنجبيل مقطعة شرائح رفيعة - عصير 2ليمون - ملح وفلفل اسود
الطريقة :
بالاول نضع زيت في قدر وعندما يحمى نضع فيه البحريات ونشوحها قليلا ثم ترفع من القدر
في نفس القدر نضع زيت ونشوح الثوم والزنجبيل ثم تعاد البحريات وتقلب جيدا ثم يصب المرق وتوضع حبات القواقع وتترك لغلي لمدة ربع ساعة ثم تتبل بالملح والفلفل ويضاف لها عصير الليمون وتقدم
(لزيزة جدا)
وكمان طريقة ثانية لشوربة المحار
شوربة المحار
صحتين وعافية
المقادير :
- نصف كيلوجرام من المحار .
- كوب من الماء .
- كوب و ربع من مرق السمك .
- 2 كوب من الحليب .
- نصف كوب من الكريمة .
- 500 جرام من البطاطس .
- 1 حبة بصل .
- ملعقة طعام من الزيت النباتي .
- ملح .
- فلفل أسود .
الطريقة :
- يسلق المحار في الماء إلى أن تنفتح الصدفات ثم يصفى قي إناء و يفرم لحم المحار و يحتفظ بالمرق .
- يحمر البصل في الزيت ثم تضاف البطاطس و يحرك المزيج .
- يضاف الماء و مرق المحار و مرق السمك و الحليب و يترك على نار هادئة إلى أن تطرى البطاطس .
- تضاف الكريمة و لحم المحار و الملح و الفلفل الأسود و يسخن المزيج ثم يقدم
يارب تعجبكم واكون بدات بحاجة خفيفة
[img][/img]منقوووووووووووووووووووووووووووووووولة