[size=21]بسم الله الرحمن الرحيم
كمية من الفول
قليلا من القمح
قليلا من العدس الأصفر
ملعقة صلصة
1 بصلة صغيرة مقطعة نصفين
الطريقة
ينقع الفول فى الماء وينقع العدس فى اناء اخر قبل التدميس بليلة ويغلى القمح فى قدر على النار الى النضوج
نضع الفول مع العدس والقمح الناضح والبصلة وملعقة الصلصة فى قدر الضغط ونضع ماء يغطى الفول ويقلب مرة ثم يقفل القدر باحكام ونتركه على النار حوالى نصف ساعة بعد تهدئة النار وبعد ذلك نفت حالقدر بعد خروج البخار منها وناخذ فولة بين الأصبعين ونضغط عليها أذا انهرست
دل على نضوج الفول واذا كانت مازالت قاسية فتعاد الى النار مرة اخرى ويجب ان لانفتح الغطاء كثيرا ومدة طويلة حتى لايغمق لون الفول فهو لابد ان يكون كهرمانى اللون واذا لم يوجد قدر الضغط ممكن فة قدر عادى على نار هادئة الى ان ينضج أو على الدماسة الكهربائية
يقسم الفول فى اكياس وتوضع فى الفريزر وهذا افض من المعلبات لوجود المادة الحافظة فى المعلب
المكونات:
فول صحيح بقشرة بتاع تدميس كل ماكان فاتح يبقى احسن
شوية عدس اصفر مغسولين حوالى نص كوب
حبة رز قليلين مغسولين
4 او 5 فصوص كبار مقشرين
طماطمة صغيرة
الطريقة:
ينقع الفول ساعة فى مياه دافئة حتى ينزل لونه وينفش
يوضع فى الدماسة مع المقادير المذكورة وممكن لو حبيتى تحطى نص ملعقة صغيرة بيكنج بودر
يترك ليغلى قليلا عبى الدرجة العالية ثم يغطى ويوطى عليه وحوالى 6 او 7 ساعات حسب ماتدقينه تلاقيه استوى انا بولع عليه على الهادى واقوم الفجر اطفيه بيعمل ريحة حلوة وانا نايمة
جاهز للاكل انتى وبهاراتك بقى انا عن نفسى بقطع عليه ربع قرن فلفل حراق وتوم مهروسوملح وفلفل وكمون وفلفل وليمون وزيت زيتون.
وممكن تقطعى طماطة هتت صغننه وبصل حتت صغننه وتشوحيهم فى شوية زبدة وتحطى عيهم الفول والملح والفلفل والكمون وبعدين تكسرى عليهم بيضة نيئة فوق الوش وتدخليهم بالمقلاية الفرن لغاية ما البيضة تستوى وبيبقى طاجن شكله حلو اوىبتاع الفول بيعمله [/size]